Житло в новобудові: на що треба звернути увагу Блог компанії

Житло в новобудові: на що треба звернути увагу

Вибір квартири - відповідальний крок, над яким покупець може роздумувати і місяць, і два, і три, і навіть півроку. Зараз це навіть не дивно - адже попит на ринку поки що значно менше пропозиції.

Відомо, що при покупці квартири або будинку на вторинному ринку треба звертати увагу на юридичну чистоту документів, щоб не залишитися і без житла, і без грошей. А ось коли людина купує квартиру в новобудові, є кілька "підводних каменів", на які теж необхідно звернути увагу.

Добре, якщо покупець розбирається у всіх тонкощах не тільки будівельного циклу, але і у всьому, що пов'язано з новими будинками. Але ось що робити людині в тому випадку, якщо у нього немає ні знань по цій темі, ні технічної освіти? Практика показує, що вчасно не помічені дрібниці можуть обернутися в подальшому великими проблемами.

Найскладніше - це правильно вибрати квартиру, яка знаходиться ще на стадії котловану. Звичайно, зараз мало хто купує житло на такій стадії, але все ж. зробити найбільш правильний вибір на ранніх стадіях будівництва можна лише в тому випадку, якщо вже зведено кілька поверхів будинку - хоча б два або три поверхи.

Експерти радять звернути увагу, перш за все на наявність вентильованого фасаду. В даний час наявність цього самого вентильованого фасаду вважається самим справжнім благом. Тим часом, необхідно розуміти, які деталі використовуються в монтажі цих конструкцій. У більшості споруджуваних будинків в вентильованих фасадах застосовуються алюмінієві кронштейни без терморозриву.

Але є тут свій тонкий момент - подібні деталі можуть призвести до промерзання стін в холодну пору року, що сильно збільшить втрати тепла. Так що до вентильованих фасадів треба підходити відповідально і дуже уважно. А, значить, при будівництві повинні застосовуватися нержавіючі кронштейни та спеціальний композитний матеріал, що гарантує термін служби фасаду більше 50 років. Адже нержавіюча сталь не пропускає холод.

У тому випадку, якщо в проекті житлового комплексу передбачені еркери, то експерти також радять звернути на них увагу. Перш за все, треба подивитися на вузли - адже виступаючий елемент є геометричним мостом холоду.

Загалом, якщо еркери спроектовані таким чином, що взимку на них може накопичуватися сніг, то при потеплінні і подальшому підтаванні снігу це може привести до проникнення вологи під вентильований фасад і суттєво погіршити характеристики утеплювача. Для того, щоб убезпечити себе від такого розвитку подій, необхідно перевірити ширину простінків, і звернути увагу - чи немає там металевих елементів для посилення. Якщо подібні елементи присутні, то фасад буде промерзати.

Також при виборі квартири в споруджуваному житловому комплексі треба уточнити, які віконні системи будуть використовуватися. Ні в якому разі не варто вибирати будинок, де будуть встановлені найбільш прості і дешеві віконні конструкції. Не можна виключити, що потім їх доведеться міняти на більш дорогі вікна, що призведе до додаткових фінансових витрат.

Експерти зауважують, ключові моменти, якщо вчасно їх відстежити всі ключові моменти, то вони вбережуть вас від зайвих витрат після заселення.

"Найважливіше, ці деталі впливають на мікроклімат всередині житлових приміщень, що в кінцевому підсумку позначається на самопочутті та здоров'я мешканців. Саме тому перераховані вище пункти вкрай важливі навіть без прив'язки до майбутньої економії ресурсів ".

 

Джерело: dim.ctd.com.ua