Як зробити ремонт, що буде актуальним 15-20 років? Блог компанії

Як зробити ремонт, що буде актуальним 15-20 років?

Багато хто задається питанням, як красиво зробити ремонт в квартирі, що буде актуальним багато років поспіль. Зробити довговічний ремонт, який буде виглядати стильно навіть через 15-20 років - реально.  І в цій статті ми розповімо Вам як це зробити!

Будь-який ремонт вимагає багато грошей, нервів та часу, тому зробити його довговічним  – чудова ідея. Звісно, доведеться оновити колір стелі або стін, але витрати, які на це підуть не порівняти з капітальним ремонтом. Багато залежить і від самого будинку. Будівельна компанія «Квартал» пропонує житло для тих, хто цінує якість! Якщо Ви у пошуку затишної квартири, ми підберемо прекрасні варіанти в залежності від Ваших побажань і можливостей.

Комфортне житло завжди складається з безлічі дрібниць, що перетворюють звичайнісіньке приміщення в затишний дім. І починати продумувати ці дрібниці потрібно ще до початку ремонту. На які деталі важливо звернути увагу, як прорахувати всі нюанси та який стиль інтер'єру не застаріє за 15-20 років, читайте нижче.

 

1.      Планування.

На що звертати увагу при плануванні? Як створити простір, який щодня зустрічатиме затишком та теплом? Яким чином правильно розподілити квадратні метри? Читайте статтю з порадами для планування,  які зроблять Ваше життя більш комфортним тут.

 

2.      Стиль.

Стиль – це не  про тренди, тому що вони тут недоречні. Це дещо більше, глибше та довговічніше, це про відчуття смаку та про Ваш особливий погляд на речі, деталі, декор тощо.

Хочемо зауважити, що для довговічного ремонту підходить саме класичний стиль або неокласика. Для цих стилів характерні симетричні чіткі лінії, природні відтінки, строгість та вишуканість. Такий інтер'єр завжди буде модним та актуальним.

Ще одним не менш універсальним стилем є скандинавський. Він характеризується простотою, функціональністю та великою кількістю вільного простору. З часом можна перефарбувати стіни, пересунути меблі та мінімально оновити декор. Таким чином можна освіжити обстановку, не витрачаючи багато коштів на повноцінний ремонт.

Простота і універсальність, максимальна функціональність кожного елементу інтер'єру, багато вільного простору дозволять Вам хоч кожен місяць вносити невеликі корективи. Спокійні і стримані відтінки стін, дверей, плінтусів, карнизів - база, яку нескоро захочеться поміняти. Стіни та стелю бажано залишити нейтральними - придивіться до білого кольору оберіть фарбу стриманих відтінків або шпалери з мінімалістичним патерном. Але це не означає, що потрібно оформлювати всю квартиру в сіро-білі або бежеві тони. Якщо через кілька років обстановка Вам набридне, то найлегший спосіб поміняти настрій кімнати - замінити декор і додати акценти. Наприклад, яскравий текстиль, кольоровий столик чи інші невеликі предмети інтерєру чудово освіжать дизайн квартири.

 

3.      Матеріали

Цілком очевидно, що ремонт буде довговічним, якщо використовувати якісні матеріали.

Щодо підлоги, звертайте увагу на технічні характеристики: зносо- і вологостійкість, довговічність, реакцію на перепад температур. Надайте перевагу натуральним матеріалам, таким як паркетна дошка. По-перше, вони «гарно старіють», а, по-друге, на відміну від ламінату, їх можна реставрувати. Замість паркету можна обрати інженерну дошку, яка поєднує в собі міцність та екологічність і, крім того, є простішою у догляді та менше деформується.

При виборі плитки важливо врахувати два правила: вона не повинна бути слизькою та пористою. Слизька плитка, особливо у ванній кімнаті, може бути небезпечною, а пориста важко відмиватиметься і через це виглядатиме неохайною. Також радимо звернути увагу на морозостійкість, теплопровідність і водопоглинання керамічної плитки. Для того, щоб зберегти привабливий вигляд плитки через кілька років, варто час від часу оновлювати міжплиточні шви або обробляти їх засобом для захисту.

З часом на стінах з'являються забруднення. Особливо, коли в домі є діти, слідів від маленьких ручок, олівців, фломастерів та машинок не уникнути. Тому в кухні та вітальні рекомендуємо використовувати фарбу на водяній основі або обклеїти стіни шпалерами, які можна мити. Відмити плями допоможуть меламінові губки. Повірте, Ви подякуєте собі за це рішення не один раз!

При якісному ремонті не обовязково робити натяжну чи підвісну стелю. Достатньо буде її заґрунтувати та покрити хорошою стійкою фарбою. Це виглядатиме доволі просто, красиво та не обтяжуватиме інтерєр.

 

4.      Меблі та сантехніка

Тут варто уточнити, що чорні або сірі меблі виглядають дуже вишукано, але якщо у Вас немає часу декілька разів на тиждень натирати їх до блиску, надайте перевагу світлому інтерєру. Відкриємо Вам маленький секрет: на білих або бежевих поверхнях не видно подряпин.

Не економте на сантехніці. Труби, душові кабіни, ванни, унітази та змішувачі повинні бути якісними, це речі, на яких не варто економити. А для встановлення сантехніки краще звернутися до фахівця в даній області, який збереже Ваші кошти та нерви.

Головна порада будь-якого дизайнера - не перевантажуйте простір, адже з часом, коли власники почнуть обживати квартиру, в ній з'явиться ще багато різних предметів. Не варто купувати двомісну ванну, якщо крім неї більше нічого не поміститься в проекті. Передбачте місце для бойлеру і сушки, адже це оснащення досить габаритне і часто займає собою цілу стіну або кут.

В якісному ремонті важливі не тільки хороші матеріали, а й кваліфіковані працівники, які все зроблять на вищому рівні. Знайти їх складно, але можливо. Запитайте друзів, сусідів або колег по роботі, які робили ремонт. Складіть договір, в якому будуть прописані всі деталі: проводка електрики, обробка стін і стель, укладання підлоги, під'єднання необхідного обладнання та створення декоративних елементів.

 

Студія дизайну від БК «Квартал» знає як зробити довговічний ремонт, що залишатиметься актуальним 15-20 років і з радістю подбає про ремонт у Вашій квартирі.

Ми створюємо якісне та доступне житло, тож якщо Ви ще у пошуках «своєї» квартири телефонуйте нам за номером: 099 98-00-889, 097 98-00-889. З радістю покажемо наші об’єкти та про все розкажемо.

Чекаємо Вас також за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. П. Орлика 8.