Топ порад при плануванні Блог компанії

Топ порад при плануванні

На що звертати увагу при плануванні? Як створити простір, який щодня зустрічатиме затишком та теплом? Яким чином правильно розподілити квадратні метри? Ми підготували статтю з порадами для планування,  які зроблять Ваше життя більш комфортним.

На сьогоднішній день у нас не виникає проблем з покупкою всього необхідного для ремонту. Тож найсміливіші ідеї можна і навіть треба втілювати в життя. Але, як відомо, дизайн інтер'єру - це не тільки красива картинка. Ефектні візуалізації завжди тільки вершина айсберга і крім оригінальності, головну роль в домі, все ж таки, відіграє комфорт, зручність та функціональність.  Планування – це той фактор, що визначає рівень комфортності житла не менше, ніж технологія і якість будівництва всього будинку.

Для початку потрібно мати уявлення про те, що ми хочемо отримати в результаті. Бажано все це перенести на папір або візуалізувати проект за допомогою сучасних програм. Далі починається трудомістка робота з переосмислення креслень і їх доопрацювання. Поради, наведені нижче, допоможуть швидко і грамотно впоратися з усіма поставленими завданнями. Адже продумане, логічне розташування всіх зон, яке гарантуватиме свободу пересування - це те, що нам потрібно.

 

Продумане планування сприяє раціональному використанню загальної площі, зниження витрат на її утримання, ремонт, придбання меблів і безконфліктному співіснування всіх членів сім'ї. Саме тому будівельна компанія «Квартал» пропонує різні об'ємно-планувальні рішення навіть в одному проекті, щоб покупці могли вибрати найбільш оптимальний варіант. Площа та розподіл кімнат розрахований настільки точно, щоб кожен квадратний метр створював відчуття довершеності і спланованості.

Для того щоб дізнатись всю актуальну інформацію, телефонуйте нам за номером: (099) 98-00-889, (097) 98-00-889. Ми завжди на звязку! Хочемо також звернути Вашу увагу на те, що наша компанія має власну студію ремонту. Наші професіонали з задоволенням підготують проект квартири Вашої мрії з урахуванням усіх нюансів за доступною ціною.

 

То що ж Вам потрібно знати про планування простору у квартирі?

 

1.               Проаналізуйте грамотність планування.

У цьому вам допоможуть два простих принципи: «йти на красиве» і «контролювати ситуацію». Перший, «йти на красиве», передбачає, що відкриваючи двері в приміщення, Ви повинні бачити перед собою щось приємне. Наприклад, в санвузлі краще побачити спочатку дзеркало, ніж унітаз.

Що має на увазі під собою принцип «контролювати ситуацію»? Все просто: людина, що знаходиться в приміщенні, повинна контролювати всі точки входу. Наприклад, під час роботи за комп'ютером в кабінеті, набагато краще, коли стіл розташований так, що видно двері. У такому випадку, коли хтось входить в кімнату, це не створює дискомфорт для господаря. Останньому досить просто підняти очі, щоб привітати гостя, а не нервово обертатися. Цей же принцип стосується планування спалень, дитячих та віталень: перебувати спиною до входу некомфортно. Людина несвідомо обертається на ляскання дверей та шум.

Візьміть до уваги що всередині несучих стін не можна монтувати комунікації (електропроводку, каналізацію тощо). А будь-які конструктивні зміни в приміщеннях потрібно попередньо узгодити у відповідних інстанціях.

 

2.      Розстановка меблів.

Тут Вам допоможуть основні критерії: ергономічність, пропорційність, симетрія і баланс. Якщо планування не подобається Вам на папері - в житті буде тільки гірше. Гострі кути, занадто довгі коридори - це незручно. У ергономічній квартирі ніщо не заважає пройти з важкими сумками на кухню до холодильника, не доводиться кожного разу огинати ліжко, щоб потрапити в гардеробну і не потрібно йти через всю ванну, щоб взяти сухий рушник з сушки на протилежній стіні.

Композиція повинна виглядати стійко: розподіляйте меблі по кімнаті так, щоб не було ні порожнечі, ні надмірної скупченості.

 

3.      Використовуйте кожен сантиметр.

Якщо Ви щасливий володар малогабаритної або середньостатистичної по площі квартири, то не варто нехтувати навіть найменшими ділянками площі, щоб задіяти їх і зробити функціональними. Наприклад, вбудовані меблі на замовлення вирішують масу проблем зі зберіганням. Замість однієї габаритної шафи, можна зробити вбудовані стелажі для зберігання з відкритими і закритими полицями, висувним столом або іншим наповненням. Таким чином, вся площа стіни виконує певну функцію, а простір, навпаки, стає більш вільним. Кімната стає функціонально зручнішою і візуально приємнішою. Щодо перегородок, то їх можна зробити функціональнішими, з'єднавши в них роль шафи для зберігання і елемента зонування простору.

В ідеальній квартирі не повинно бути порожніх, непотрібних, невирішених просторів.

 

4.      Освітлення.

Завжди приємно, коли ввечері з вікна видно мальовничий захід, а вдень сонце освітлює дитячу. Саме тому при виборі житла багато людей звертають увагу на сонячну сторону при виборі квартири в новобудові. Проте якщо Ви в захваті від планування, а сторона Вам не підходить, все можна легко відкоригувати штучним освітленням, яке додасть особливого затишку Вашій квартирі.

 

5.      Вітальня.

Зараз дуже часто можемо бачити, як вітальню обєднують у єдиний простір з кухнею, так звану «кухню-студію». Таким чином, приміщення візуально збільшується, а «похід» за їжею і напоями стає набагато коротшим. Ідеальна площа для такого рішення  – від 15 м кв.

Головне - це організація простору, розподіл його на функціональні зони, підбір меблів правильних розмірів, різні сценарії освітлення і грамотно підібрані аксесуари.

 

6.      Кухня і техніка.

Раціональне розташування елементів кухні дозволить скоротити час на приготування їжі. В усвідомленні основних принципів Вам допоможе «правило робочого трикутника», завдяки якому процес приготування стає зручним і комфортним, а головне безпечним, детальніше про планування кухні читайте тут.

Для робочої поверхні необхідно передбачити додаткове освітлення під полицями. Розеток потрібно багато, а їх розташування повинне бути віддалене від мийки. При наявності кухонного острова розетки можуть бути встановлені у висувний блок, вмонтований в стільницю.

Особливу увагу варто приділити місцю для зберігання посуду і продуктів. Найбільш зручні у використанні висувні ящики. Місце під раковиною можна обладнати спеціальними ящиками для побутової хімії і збору сміття. При виборі побутової техніки варто надавати перевагу вбудованій техніці. Такий варіант найбільш естетично привабливий та займає мінімум місця. Крім того, вбудована техніка є надзвичайно зручною при використанні і таке рішення візуально збільшує простір у квартирі.

 

7. Гардеробна

За останні роки у людей значно збільшилася кількість одягу, який необхідно правильно зберігати, забезпечуючи «комфорт речей». Бажано спланувати місце для зберігання сезонних речей, різних дрібниць тощо. Крім цього, таке місце необхідне при вході в квартиру, щоб тримати верхній одяг та взуття під рукою.

 

Оптимальні рішення, як правило, прості і логічні, але їх пошук часто займає багато часу і сил, адже треба перебрати всі можливі варіанти і вибрати той, який найбільше підходить саме цим господарям і саме їх способу життя. Ідеальних квартир майже не буває. Головне завдання тут - знайти компроміс, рішення, яке задовольняє всі їхні потреби та вимоги.

 

Квартира в новобудові від БК «Квартал» це на 100% якість, продумане планування, розвинена інфраструктура та вигідна ціна. Яку квартиру Ви б не обрали, неодмінно оціните з якою точністю побудований кожен квадратний метр. Запрошуємо Вас до відділу продажів за адресою: П. Орлика 8, де наші спеціалісти нададуть більш детальну інформацію по об‘єктах.

Для тих, хто цінує якість!